Trekken aan de lijn

Een Gentle Leader wordt ingezet om het trekken aan de lijn snel en doeltreffend te doorbreken. Het is een klein tuigje dat om de kop van de hond gaat, vergelijkbaar met een halster bij een paard.

De riem wordt aan dit tuigje bevestigd. Het effect is dat, zodra de riem strak komt te staan, de kop van de hond opzij wordt gericht. Omdat een hond meestal zijn neus achterna gaat, en die neus nu een andere kant op wijst, heeft trekken geen zin meer.

Met zo’n tuigje krijg je dus als het ware ‘stuurbekrachtiging’ bij je hond. Een Gentle Leader is werkelijk een fantastisch hulpmiddel mits goed aangeleerd en gebruikt! Doordat het trekken aan de lijn doorbroken wordt kan je gaan trainen op het gedrag wat je wél wilt hebben, namelijk niet aan de riem trekken.

Let op!

Verkeerd aanmeten en/of verkeerd gebruik van een Gentle Leader kan lichamelijke schade toebrengen. Daarom begeleiden wij onze cursisten individueel als ze een Gentle Leader willen gaan gebruiken. Vraag erom bij Ans of Anouk voordat je er eentje gaat kopen. Een Gentle Leader moet op een deskundige en verantwoorde wijze aangemeten en ingetraind worden. Wij helpen je daarbij graag!

Natuurlijk helpen wij ook mensen die niet bij ons trainen met het aanmeten en aanleren van een Gentle Leader. Dat doen we op privéles.

Onze Belgische collega Benny Vreven heeft een boekje geschreven over de Gentle Leader. Het boekje is met toestemming van de auteur opgenomen op het inloggedeelte  voor onze cursisten van deze site. Dank je wel Benny! Onze (oud)cursisten kunnen de inlogcode bij Ans opvragen.