Op deze pagina lees je de verhalen die de geleider(s) van de honden zelf over hun speciale hond geschreven hebben.

Speciale honden zijn de, met onze hulp, op privéles getrainde honden met een beperking of honden die hun baas helpen of die andere mensen helpen.
Maar natuurlijk ook alle andere honden die op wat voor manier dan ook speciaal voor hun baas zijn of zijn geweest.

Doerak

Wij zijn er heel trots op dat we Anke hebben mogen helpen haar Labradoodle Doerak op te leiden tot signaalhond. Doerak is op de leeftijd van 10 maanden door de Stichting Signaalhond Nederland volledig geaccrediteerd . Doerak vertelt zijn bijzondere verhaal in dit artikeltje: Hoe ik met behulp van Puppystar signaalhond werd.
In 2012 stond er een groot artikel over Signaalhonden in het blad Hondenmanieren. Op de tweede pagina een leuke actiefoto van ‘onze’ Doerak en Anke.

Kaya

Manuela had veel plezier in het trainen met haar Franse Bulldogjes waarmee ze onder andere behendigheid deed. Na veel pech met haar bulletjes besloot Manuel, na een grondig aanschafadvies en lang nadenken, haar droomras een Amerikaanse Staffordshire Terrier aan te schaffen.
Manuela traint met Kaya bij PuppyStar bij Kwispel. Daarnaast leidt ze Kaya ook op voor reddingshond. Inmiddels is Kaya de eerste American Staffordshire Terrier die een reddingshonden examen heeft gehaald bij de NRHB.
Lees hier het verhaal van deze bijzondere combinatie.

Nicky

Lees hier het verhaal van Nicky, de hulphond van Riny Smits.
Riny leidde Nicky, met wat hulp van Ans, helemaal zelf op.

Tara

In 2006 ontfermde Lieke zich over de Hollandse Herdershond Tara die een verschrikkelijk slecht verleden had. Lichamelijk ging het niet best met Tara maar er waren ook geestelijke problemen zoals trauma.
Dankzij heel veel liefde, geduld én training knapte Tara in de loop van de jaren op. Wij zijn er best trots op dat deze twee nu zelfs in opleiding mogen en kúnnen gaan voor ZorgDier-team.
Lieke en Tara; veel succes met de opleiding!
Lees hier de mail van Lieke.

Djari

Djari is een Flatcoated Retriever.
Ze is ziende geboren maar kreeg, toen ze 1,5 jaar oud was, glaucoom. Toen is één oog verwijderd en op driejarige leeftijd moest helaas ook het andere oog verwijderd worden.
Vanaf die dag was Djari een volledig blinde hond. Omdat we haar blind worden aan zagen komen hebben we hard getraind in het africhten van haar baasje Anouk tot blindengeleidebaas.
Dat is goed gelukt! Djari heeft, ondanks haar blindheid, een goed leven . Samen met Anouk doet ze zelfs aan Flyball (met speciale balletjes met een belletje erin) en Anouk wijst Djari de weg over het Behendigheidsparcours.
Verder gaan ze vaak naar de Galderse meren en lekker naar het bos. Als je niet weet dat Djari blind is, dan valt het je maar amper op, zo goed functioneert ze!