Wat zijn Bachbloesem Remedies

Bachbloesem Remedies zijn veilige, natuurlijke, niet verslavende middelen die gebruikt kunnen worden samen met alle andere behandelmethoden. Bloesem Remedies hebben een zachte en heilzame werking op het emotionele vlak. Ze helpen negatieve gemoedstoestanden op te lossen waardoor zowel mensen als dieren beter in balans komen.

De 38 Bachbloesems werden ontdekt door Dr. Edward Bach (1886-1936), een Engelse arts en bacterioloog. Samengevat was zijn benadering dat je niet uitsluitend de symptomen van gedrag en/of een ziekte dient te bestrijden, maar dat je ook veel aandacht moet geven aan de emotionele gesteldheid van een patiënt. Remedies zijn als ondersteuning te gebruiken bij stress, angsten, agressie, depressieve gevoelens, niet alleen kunnen zijn, wagenziekte, overplaatsing enz.

PuppyStar is van mening dat geen enkel gedrag en geen enkele ziekte spoorloos verdwijnt door welke holistische benadering dan ook. Wij denken wél dat je heel veel minder last van dingen kan hebben/krijgen als je emotioneel goed in balans bent. Een treffend voorbeeld bij mensen vind ik altijd hoofdpijn. Als je een zeurende hoofdpijn hebt heb je daar plots minder last van als er iets leuks staat te gebeuren. Als er minder leuke dingen gebeuren wordt de hoofdpijn vaak erger. Bachbloesem Remedies helpen je in een goede emotionele balans te komen.  Remedies zijn te gebruiken bij stress, angsten, depressieve gevoelens, boosheid, bezorgdheid, een laag gevoel van eigenwaarde, schuldgevoelens, eenzaamheid enz.

Hoe Bachbloesem Remedies Ans ontdekten…

Binnen de gedragstherapie liep ik soms tegen blokkades aan waardoor gedragstherapie maar niet wilde aanslaan. We konden als het ware de “ingang” niet vinden. Op een dag vroeg ik mijn collega Herman om advies. Hij stelde me voor het eens met ondersteuning van Bachbloesem Remedies te proberen. In die tijd was ik enorm sceptisch ten opzichte van remedies. Volgens mij kon dat onmogelijk werken. Zo’n flesje bestaat immers bijna geheel uit bronwater met slechts enkele druppeltjes remedies. Herman vroeg me het toch eens een paar keer te proberen en bood aan de flesjes voor me samen te stellen.

Op dat aanbod ben ik ingegaan, eigenlijk om aan te tonen dat het niet zou werken. Ik zocht honden uit waarbij we al van alles hadden geprobeerd maar wat helaas niet het succes opleverde waarop we gehoopt hadden. Tot mijn, en tevens tot verbazing van de eigenaren van de honden, waren de resultaten echter bijzonder goed. Het leek wel alsof er door de bloesems een soort van blokkade opgeheven werd waardoor de honden veel meer open stonden voor gedragstherapie.

Ik was er destijds van overtuigd dat remedies bij mensen vast en zeker wél effect zouden hebben maar ik weet dat aan de verwachting dat een bepaalde interventie of behandeling effect zal hebben (placebo-effect). Het is echter onmogelijk dat er bij honden een placebo-effect optreedt….. De enige conclusie die ik kon trekken was dat remedies echt werken en een bijzonder waardevolle ondersteuning zijn. Ik begon me te verdiepen in de remedies en volgde vele cursussen. Verder gaf ik natuurlijk mijn eigen honden Bachjes om eens te kijken wat dat voor effect zou hebben en begon zélf Bachbloesem Remedies te gebruiken. Ik wilde voelen wat bloesemremedies met je doen. De remedies bleken me enorm te ondersteunen tijdens het verwerken van allerlei oud zeer. Hierna was ik “om”, net zoals zeer vele mensen en dieren die ik en mijn collega’s al met remedies hebben mogen helpen.

De ‘mensenpraktijk’ van Ans is momenteel gesloten wegens te drukke werkzaamheden. Die zijn oncombineerbaar met de intensieve begeleiding die een goede Bachbloesem therapeut haar cliënten biedt. Ans Kolen heeft veel artikelen gepubliceerd over Bachbloesem Remedies voor mensen. Je kunt een selectie vinden op deze website maar er is nog veel meer te lezen op de website van plantaardigheden, een botanische site. Je vindt ze hier.
Bij Plantaardigheden vind je niet alleen mijn artikeltjes maar ook waardevolle bijdragen van collega auteurs.