Blijf je puber de baas!

Junior Training is onze pubercursus en het vervolg op PuppyStart.
Tijdens Junior Training wordt de basis die in PuppyStart is gelegd verder uitgebouwd.

Wat is het

Junior Training is voor alle jonge honden die tussen de zes maanden en één jaar oud zijn. We bouwen de basis die in PuppyStart is gelegd verder uit, zetten de puntjes op de i en leren een aantal nieuwe oefeningen aan. Gedurende de Junior Training krijgen we te maken met de lastige adolescentiefase. Door middel van feedback en allerlei oefeningen helpen wij jullie door deze, ook voor de hond moeilijke periode, heen.

Voor wie

Als je deel wilt nemen aan Junior Training moet je eerst bij ons PuppyStart hebben gevolgd. Onze groepjes zijn namelijk homogeen opgebouwd en alle honden zijn ongeveer op hetzelfde niveau. Hiermee willen we niet zeggen dat je een hondje van 6 maanden niet meer kunt trainen, maar als we ongetrainde opgeschoten puberhonden zonder basis, in de bestaande groepen inschuiven wordt de rust op het veld teveel verstoord.

Als je met je hond van jonger dan één jaar een puppycursus hebt gevolgd bij een andere hondenschool kun je wel bij ons terecht, maar vaak zijn er dan eerst wel enkele privélessen nodig omdat je anders de lessen onmogelijk kunt volgen.

Doelstelling

Junior Training helpt de geleider en zijn jonge hond door de lastige puberteit heen. De hond zal zich gaan verzetten tegen de baas, hij is ongehoorzaam, Oost-Indisch doof en daagt de geleider uit. Het is overduidelijk dat Junior probeert om zelf de baas te worden. Blijf consequent! Zet een stapje terug met de oefeningen om die later weer op te bouwen.

Wordt nooit ongeduldig! Een hond moet dit proberen, hij kan niet anders. Door vriendelijk en consequent te handelen help je je hond door deze lastige periode heen te komen. De Junior Training van PuppyStar begeleidt de hond en zijn baas hierbij.

Vervolgmogelijkheden

Bij voldoende resultaat krijgen jullie het PuppyStar-diploma. Hiermee kunnen jullie deelnemen aan onze vervolgcursussen zoals Kwispel en FunStars.