Eventjes voorstellen

Anouk Ayla en Yinte

Ik ben Anouk Braspenning, de dochter van Ans Kolen. Van jongs af aan ben ik betrokken bij PuppyStar. In de kinderwagen was ik al ’schotvast’ tijdens de hondentrainingen.
Ik sliep heerlijk door terwijl mijn ouders zich bezig hielden met puppycursus geven en de gebruikshondensport IPO.

Later was ik ook altijd te vinden bij Puppystar waar ik de kennis, vaak ongemerkt, naar mij toe kon trekken. Eigenlijk ben ik opgegroeid tussen de honden en bij PuppyStar.

Het trainen van honden mocht ik van mijn moeder, onder haar begeleiding, oefenen met de vele honden die we thuis hadden. Het meest was ik bezig met boomerhondje Fret en later met onze Duitse Herdershond Fergie. Beide honden waren herplaatshonden en moesten nog veel leren. Ik vond het leuk om te bedenken hoe ik dat aan kon pakken.

Op mijn 14de kreeg ik dan (eindelijk!) mijn eerste eigen hond, Pyreneese Herdershond, Sammie. Van Sammie, een herplaatshond die boordevol streken zit, heb ik erg veel geleerd.

Met Sammie heb ik alle cursussen gevolgd die PuppyStar aanbiedt. Zo ben ik te vinden bij de Flyball wedstrijden van de Federatie Hondensport Nederland, waar PuppyStar bij aangesloten is, en doe ik al heel wat jaartjes mee met de cursus Behendigheid.

Na de succesvolle afronding van het Prinsentuin College MBO dierverzorging, differentiatie hondentrainen en gedragstherapie, en na het behalen van het certificaat Flyball instructeur van de FHN, is mijn interesse in het trainen van volwassen honden en hun geleiders nog groter geworden.

Daarom ben ik veel te vinden bij de vervolgcursussen van Puppystar. Uit de Kwispel cursussen en de Behendigheid haal ik mijn inspiratie om steeds vernieuwend en innovatief les te blijven geven. Maar ik geef ook Puppycursus en Junior Training. Verder ben ik mede verantwoordelijk voor de bijbehorende lesopzetten.

In 2013 kreeg ik, na jaren wachten, eindelijk zelf een pup, een Australian Shepherd. Ze heet Ayla. Met Ayla ben ik te vinden bij de Behendigheid van PuppyStar. Daarnaast vind ik het leuk om allerlei takken van sport met Ayla mee te pakken zoals Fun, Dogfrisbee en Flyball. In 2019 kwam Border Collie Yinte bij mij wonen. Ook met haar beoefen ik behendigheid.

Naast Puppystar ben ik voornamelijk bezig met mijn werk als bedrijfseconoom en de paardensport.

Je kunt bij Anouk terecht voor:
Voorlichting en aanschaf advies, gedragstherapie, individuele begeleiding, puppytesten en (extra) privéles.

   13-07-2013 7