Versterk de band met je hond!

Wat is het

Bij Behendigheid, ook wel agility genoemd, leg je samen met je hond een parcours, bestaande uit verschillende hindernissen, foutloos en zo snel mogelijk af. Behendigheid is een enorm leuke tak van hondensport, waarbij het samenspel tussen baas en hond voorop staat. Verder vraagt deze sport een goed luisterende hond, uithoudingsvermogen en durf van zowel hond als geleider.

 

Je hond moet los kunnen werken en je toch steeds in de gaten houden. Door het ‘samen doen’ krijg je een sterkere band met je hond. Plezier voor honden, voor de geleiders en prestatie gaan hand in hand. Aan Behendigheid kan je alleen deelnemen als zowel jij als je hond in prima conditie zijn. Samen rennen jullie wat af.

  

Behendigheid is ontstaan in Engeland. In 1979 is behendigheid geïntroduceerd in Nederland, waar deze inmiddels is uitgegroeid tot een volwassen hondensport met veel wedstrijden. Het parcours kan bestaan uit de volgende hindernissen: hoogtesprongen, band, paaltjes, tunnel, slurf, en de raakvlaktoestellen (wip, A-schutting en katteloop).

De opstelling van de diverse toestellen is bij ons bij elke training anders. Dat maakt dat Behendigheid leuk en spannend blijft voor hond en baas. Ook kan door de opstelling de moeilijkheidsgraad worden aangepast.

Voor wie

  • Voor mensen die na Kwispel meer willen in de Behendigheid.
  • Honden die aan deze sport deelnemen moeten beslist uitgegroeid zijn.
  • Voor honden en bazen in een goede fysieke gesteldheid en in topconditie.

Doelstellingen

  • De band met je hond (nog) verder versterken.
  • Het niveau op een verantwoorde manier verhogen.
  • Samen veel plezier hebben.

 

Vooropleiding

Om bij PuppyStar aan Behendigheid te kunnen deelnemen moet je eerst met goed gevolg aan Kwispel deelgenomen hebben. Tijdens Kwispel worden alle toestellen aangeleerd en leer je los werken met je hond. Bij PuppyStar doen we tijdens de puppytrainingen en tijdens Junior Training al aan puppybehendigheid, gewoon omdat het zo leuk is.

Vervolgmogelijkheden

Als het heel goed gaat, en je hebt er zin in, dan kun je via PuppyStar een startlicentie aanvragen en wedstrijden gaan lopen bij de FHN.