Wie we zijn

Laten wij ons eerst eventjes voorstellen.
PuppyStar is een opvoedingsschool voor honden gespecialiseerd in het begeleiden van jonge honden en hun geleiders.

Omdat het, voor zowel baas, hond, mens als maatschappij, belangrijk is dat een pup opgroeit tot een vrolijke, gehoorzame en sociale huishond organiseren wij cursussen om eigenaren te helpen hun puppy gedurende zijn eerste levensjaar zo verantwoord en optimaal mogelijk te begeleiden.
Het eerste levensjaar van een hond is grotendeels bepalend voor zijn verdere leven!

Bij PuppyStar zijn alle honden van harte welkom, grote en kleine rassen, met of zonder stamboom, vanaf de leeftijd van ongeveer 9 weken.
Wij begeleiden je met het aanleren van gehoorzaamheidsoefeningen en geven je tevens meer inzicht in de “denkwereld” van een hond.

PuppyStar onderscheidt zich van andere hondenscholen doordat wij ons voornamelijk richten op puppy’s. Dat doen we al meer dan 20 jaar en hebben derhalve een schat aan ervaring in het begeleiden van jonge honden en hun geleiders. PuppyStar helpt nieuwe hondenbezitters niet alleen op weg, wij groeien ook met je mee doordat we veel vervolgmogelijkheden hebben.

PuppyStar is aangesloten bij de Federatie Hondensport Nederland.

De lessen

Alle lessen zijn speels, hondvriendelijk, leuk voor zowel de geleider als de hond en geheel pijnvrij. De hond leert spelenderwijs doordat zijn nieuwsgierigheid optimaal wordt benut.

De training, waarbij u fijn samen met uw hond bezig bent, houdt onder andere in dat u uw hond in een groepje met andere honden zult leren om te komen als u roept, om keurig naast u te lopen, te gaan zitten, liggen en nog veel meer. De groepen zijn klein en gezellig. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Naast de groepslessen bieden wij de mogelijkheid tot (extra) privélessen en, indien nodig, verzorgen we ook gedragstherapie al dan niet in combinatie met Bachbloesem Remedies.

Onze missie

“PuppyStar reikt beginnende hondenbezitters op een professionele, deskundige, kwalitatief hoogstaande, betrouwbare en gezellige wijze handvaten aan bij het verantwoord opvoeden van hun puppy tot een vrolijke, gehoorzame en sociale kameraad.

PuppyStar helpt nieuwe hondenbezitters niet alleen op weg, maar groeit ook met je mee.
Als je dat wilt zijn wij een partner voor langere termijn”

Onze kernwaarden

1.  Plezier, speels en gezellig

Bij PuppyStar is het plezierig trainen voor baas én hond. Onze trainingsmethodieken zijn pijnvrij, speels en aangepast aan de doelgroep.
De groepen zijn klein en gezellig. Dit komt het leren van hond en baas ten goede.
We kunnen doelen relativeren en durven ons kwetsbaar op te stellen.
Wij passen onze trainingsmethodiek, waar nodig, innovatief aan op de eigenaar en hond want iedere baas-hond combinatie is uniek.
PuppyStar denkt en handelt creatief, actief en dynamisch.

2.  Beziel(en)d

PuppyStar werkt vanuit innerlijke drijfveren zoals passie, motivatie en plezier.
Van hieruit motiveren en inspireren we onze cursisten.

3.  Samenwerkend

We werken samen met onze cursisten, en waar nodig ook met onze collega’s, om van elke pup een vrolijke, sociale en goed luisterende kameraad te maken die geen overlast veroorzaakt in de maatschappij.
Wij delen expertise en maken gebruik van elkaars verschillen en kwaliteiten.
PuppyStar is innovatief en durft te experimenteren.
We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen.