Goed voor hond en baas!

Wat is het

Elementen uit de Behendigheid en gehoorzaamheid worden gecombineerd tot een wekelijks terugkerende les waar je fijn samen met je hond bezig bent. We werken met een parcours, dat bestaat uit afzonderlijke gehoorzaamheidsoefeneningen gecombineerd met gewoon leuke dingen als sprongetjes of een hoepel. Zo wordt actie en concentratie afgewisseld, waardoor het voor beide (!) plezierig blijft. Kwispel is ontspanning, leuk voor zowel baas als hond!

We onderhouden de aangeleerde gehoorzaamheid en breiden deze vanzelfsprekend verder uit. Daarnaast leren we de honden alle behendigheidstoestellen aan. Examens en externe wedstrijden kennen we niet bij Kwispel. Wel hebben we voor de lol weleens een wedstrijdje tegen elkaar. Soms wint de snelste, soms degene die het netste werkt en soms degene die het langzaamste is. De winnaar tracteert de week erop meestal op speculaasjes bij de koffie. ‘Kwispelen’ is bij PuppyStar een werkwoord dat iedereen kent.

Ayla en tunnel

Voor wie

Kwispel is geschikt voor alle honden die Junior Training afgerond hebben. De honden zijn dan ongeveer één jaar oud. Honden van deze leeftijd zijn vaak nog snel afgeleid. In dat geval is Kwispel (al dan niet tijdelijk) een betere keus dan bijvoorbeeld Behendigheid. Tijdens Kwispel worden prikkels gedoseerder aangeboden. De nadruk ligt bij Kwispel op gehoorzaamheid, bij de Behendigheid op de toestellen. Ook voor honden die niet zo veel om Behendigheid geven of die wegens medische oorzaken niet kunnen of mogen springen is Kwispel geschikt.

Doelstelling

De doelstelling van Kwispel is een (nog) gehoorzamere hond, het onderhouden van de al aangeleerde gehoorzaamheid, deze nog verder uitbreiden maar vooral ook lekker samen met je hond bezig zijn. Dit alles in een plezierige gezellige context zonder fysieke straf en dwang. De oefeningen zijn leuk en praktijkgericht. Immers, je wilt vast geen luisterende ‘robot’ maar een vriendelijke, vrolijke, kwispelende, gehoorzame huishond. Hier werken we gezamelijk aan. Ieder koppel op zijn eigen niveau en tempo.

Sommige honden gaan na een poosje Kwispel gedaan te hebben door naar de Behendigheid, maar lekker kwispelend blijven Kwispelen is minstens nét zo leuk!